VARFÖR GÖR VI DET HÄR?

Och vad vore vi utan varandra?

I mitten av 2017 så satt jag och slökollade på Youtube och av en händelse så klickade jag vidare på fler och fler videos med skärmflygning. I slutet på helgen kontaktade jag en instruktör i Stockholm för att se när nästa kurs började. Jag fick förklarat att en kurs redan påbörjats, men att vi kunde köra ifatt dom tre pass som dom gjort redan samma kväll. Sagt och gjort, och några dagar senare var jag uppe i luften. Det är en fantastisk känsla som förändrat mitt liv!

Tyvärr så hade vi som var nya svårt att finna information kring vart det var möjligt att flyga och hemsidorna var få, gamla, saknade media, var inte uppdaterade eller på annat sätt inte speciellt lockande att besöka.

Det råder även delade meningar om vem som bör få rekommendera flygställen och många personer har inte velat dela med sig av information eller på annat sätt varit emot vår idé att bygga en central plats, framförallt för nya flygare. Detta tänker vi inte lyssna på, så därför har vi nu satt vår plan i verket, att bygga Sveriges bästa plats för flygställen! Välkommen!

Jesper Ahlström
Redaktör på Flygställen

Vi vet att vi tjatar, men vi tar inget ansvar för flygstället, hur Er flygning utförs eller om särskilda tillstånd krävs för respektive plats. Vi informerar endast om vart flygning har utförts historiskt. Ofta krävs det tillstånd från markägare och/eller tillstånd för luftrummet och dom flesta ställen har lokala restriktioner/flygregler. Om du är det minsta osäker på flygstället så, vänligen, kontakta den lokala flygklubben i området.

För oss är DIN säkerhet det viktigaste. Följ därför gärna våra råd nedan:

  • Besök alltid ett nytt flygställe med någon som flygit där tidigare!

  • Har jag behörighet och erfarenhet nog för flygstället?

  • Kontrollera med markägare om det är ok att flyga och landa där?

  • Respektera alltid andra! Gott uppförande ska vara en del av vår kultur!

  • Är vindstyrka och väder lämpligt för flygningen?

  • Använd rätt utrustning och glöm aldrig din preflight check!

  • Glöm inte att ta med dig första förband och olycksrapport!

VI PÅ REDAKTIONEN

Här är vi som driver flygstallen.se.
Vi söker fler personer som vill arbeta ideellt med oss!

Jesper Ahlström

Redaktör, Admin

Skärmflygare, IT-konsult & musikpoducent. Flygit i 4år och har en massa kul kvar att lära och uppleva inom flygningen.

Andréas Häger

Admin, Skribent, Flygställenpilot

Skärmflygare, äventyrare och hobbyfotograf. Bor sommarhalvåret i min Campervan och utforskar nya och gamla ställen att flyga på. Förespråkar att flygning ska vara kul!

Niklas Jiman

Admin, Skribent, Flygställenpilot

Flyger mycket. Fått god kunskap om hangflygning och ska nu utforska Sveriges flygställen.