Projektbeskrivning

Högdalstopparna

Högdalstoppen, eller högdalstopparna som inkluderar Fagersjötoppen och Hökarängstoppen kan vi inte rekommendera för flygning alls. Det var från början ett mycket populärt ställe för slalomstjärnor som Stenmark och även för rodel under 60- och 70-talet men under 90-talet togs liften bort och idag nyttjas kullarna nästan uteslutet av sporadiska joggare.

Det har varit många diskussioner om att piffa upp området, men Stockholmspolitikernas försök att göra detta till en mötesplats igen har misslyckats totalt. Högdalstopparna har växt igen med rosenbuskar, det finns ingen belysning och precis alla framtidsplaner verkar har frusit inne. Det fanns även ett försök från Älvsjö BMX klubb att göra en BMX-bana, men även detta har fallerat.

Att flyga på Högdalstopparna

Vi anser att det inte längre går att flyga från någon Högdalstopparna. Det är massiva rosenbuskar i backarna samtliga vädersträck. Utöver det så har lite stolpar och elledningar poppat upp, så vi anser att det är mycket farligt att flyga på från Högdalstopparna idag. Om du absolut ska flyga här bör du har lång flygvana och gärna erfarenhet från att ha flygit där förut. När det tidigare var flygbart och backarna var någorlunda fria, så var det även då ganska farligt och stor vana och kännedom krävdes. Vi har endast med detta ”flygställe” för att varna flygare. Senast kända flyg gjordes här i Februari 2018, och vi var med vid detta tillfälle. Vi kan säga att det var obehagligt att bara titta på.  Se bilderna till höger från Hökarängstoppen.

Det finns bättre ställen i Stockholm. Välj något annat istället, och njut av flygningen istället!

Få vägvisning

Visa alternativ dölj alternativ

TO-1 (Högdalstoppen)

Rekommenderas ej.

TO-2 (Fagersjötoppen)

Rekommenderas ej.

TO-3 (Hökarängstoppen)

Rekommenderas ej.